~ От кого - какво

Усети, че граби, не с шепи, а по малко... колкото да има за днес и за утре и до там, където интуицията й ще я остави да се нареди пъзела на неслучайността. Дефиницията би била: джебчия с магнит към персонални, добродетелни енергии; ловец без муниции, но с чистосърдечна плячка. Нечията страст към изброяванетo я подтикна да направи кратък, неизчерпателен списък с шепа от скорошните грабежи.

От А. - спокойствието при крачките по сложната пътека.
От Б. - дерзаещата безусловност към това, че можем и трябва.
От БП. - лекотата, че всичко идва и всичко си отива, и че това е последователността на глътките живот, прилив и отлив, с пътешествия без корабокрушения.
От ДФ. - мекотата, с която сме способни да обгърнем светът през зениците си.
От М. - кръвожадието към малките щастия, към безвремието на това да се смееш и да  прегръщаш света, докато сиянието на духа топи лошото като лед на слънце.
От П. - огъня да гоня това, което днес го няма, но утре ще бъде... силата на лъвската грация и укротеност за вътрешното, душевно царство; любовта към това да простиш, въпреки стените отвъд океана на безразличието.
От С. - емоцията с усмивка, преплитаща се с трите следни: пулсът на реалността, романтиката на миналото и спринтът към другото предстояще.
От Т. - вярата, че светът е хубав, когато на душата и е цветно и възпламенено, като заря със животворни пръски щастие.

И докато изброяваше наум от кого-какво се замисли за споделената тишина - по време на джебчийстването - със своите неразбрано-окрадени плячки. Нещо наоколо зашумоли и след секунда видя ... беше дала два джоба.

No comments: